Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A programsorozat végén

2011.12.19

 

Mezőföld kincse

 

A Dél-Fejér Megyei Vidékfejlesztési Központban rendszerbe foglalják a termelést, a feldolgozást és a kereskedelmet - írja az fmh.hu. Helyi élelmiszer programjuk, illetve helyi termék védjegyük a Mezőföld kincse nevet viseli.

 

A Kishantosi Vidékfejlesztési Központ és a Mezőföld Népfőiskolai Társaság öt alkalomból álló rendezvénysorozata a múlt hét végén „A Mezőföld” kincse elnevezésű fórummal zárult. A találkozón beszámoltak a mezőföldi helyi élelmiszer rendszer eddigi előkészítő munkálatairól.

A decemberi sorozatot kerekasztal beszélgetéssel nyitottuk legfőbb kincsünkről, életünk alapjáról, a termőföldről - tájékoztatott Bolye Ferenc, a népfőiskolai társaság elnöke és Ács Sándorné, a társaság titkára.

A boldog emberek országából jöttünk - jelentették ki a dán Vestjyllands Népfőiskoláról hazatért magyar diákok, akik beszámoltak tapasztalataikról.

A Kishantosi Vidékfejlesztési Központ a fenntartható vidékfejlesztés érdekében munkálkodik, céljuk az ökológiai gazdálkodás oktatása és bemutatása. A két agrárszakember, Bolye Ferenc és Ácsné Éva kezdeményezése abból a meggyőződésből fakadt, hogy az értelmiség felelős azért a közösségért, amelynek tagja. Olyan központot álmodtak, amely a helyi társadalom felemelkedését szolgálja, és naprakész tudással segít.


A Mezőföld Népfőiskolai Társaságot 1992-ben alapították, egyik legjelentősebb,  1994 óta futó  programjukban eddig több mint kétszáz magyar fiatalnak biztosítottak több hónapos dán népfőiskolai ösztöndíjat a fenntartható fejlődés és a demokrácia dán példáinak tanulmányozására. 

Az Ökológiai Mezőgazdaság Alapítványt egy német-magyar minisztériumi együttműködésen alapuló ökológiai gazdálkodási projekt megvalósítására hozták létre.

 

V. Varga József

Forrás: fmh.hu / Fejér Megyei Hírlap

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.