Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Új beruházás községünkben!

2011.01.24

 

Háromszázmilliós mezőfalvi beruházás

 
Háromszázharmincmilliós beruházásból negyvenkét főt foglalkoztató új üzem épül Mezőfalván. Préselt pet-palackokból gyártanak készterméket.
 
Az idén szeptemberben megnyíló üzemcsarnok teljes kapacitása ezerkétszáz tonna késztermék lesz. Magyarországon gyakorlatilag egyedülálló módon, préselt pet-palackokat hasznosítanak újra. Többek között építőanyagok rögzítésére szolgáló pántoló szalagokat, és a fröccsöntés során hasznosítható műanyag-granulátumot állítanak elő az összezsugorított, majd ledarált műanyagból.
 
A tulajdonos az a Simon Lajos, aki elsőként szabadalmaztatott a világon palack-zsugorító gépet. Európa mellett már Amerikában, Ázsiában is alkalmazzák legújabb fejlesztéseit.
 
A Mezőfalva határában lévő új üzem alapkövét az elmúlt héten, pénteken 13 órától, ünnepélyes keretek között helyezték el. Dr. Horváth Endre, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára méltatta a beruházást: - Mindannyiunk számára egy élhetőbb, tisztább, jobb környezetet biztosító vállalkozásról van szó, amelyet örömmel támogatott az új kormány, hiszen amellett, hogy környezetbarát a beruházás, új munkahelyeket is teremt.
 
L. Simon László, Fejér megye négyes számú választókerületének országgyűlési képviselője a Dunaújvárosi Hírlapnak úgy fogalmazott, hogy Mezőfalvának és térségének minél több ilyen fejlesztésre van szüksége, majd hozzátette: a kormány ebben a négyéves ciklusban a háztartásokban történő szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítését szorgalmazza.
 
Az összesen háromszázharmincmillió forintos beruházásból kétszázmillió forint az önerő, emellé két állami pályázat útján összesen százhuszonnyolcmillió forint vissza nem térítendő támogatást sikerült elnyerni.
 
Az épülő ezerháromszáz négyzetméteres üzemcsarnok egyik érdekessége, hogy semmilyen káros anyagot sem bocsát majd ki.
 
Szigeti Sándor
 
Forrás: Dunaújvárosi Hírlap
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.