Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rendőreink sikere

2011.01.18

 

Jutalom a fatolvajok elfogóinak

 
Három körzeti megbízottat jutalmaztak meg nemrégiben a Pálhalmai Agrospeciál Kft. központjában kiváló munkájukért.
 
Tóth Viktor rendőr zászlós decemberben nem vitte ebédelni kisfiát - és pénzjutalmat kapott. Összefüggésben Remsey Tamás és Simon Zoltán rendőr főtörzsőrmesterekkel, akik hasonló ügyben jártak el - és őket is megjutalmazták!
 
Tóth Viktor rendőr zászlós, Remsey Tamás rendőr főtörzsőrmester (mezőfalvi körzeti megbízottak), és Simon Zoltán rendőr főtörzsőrmester (nagyvenyimi körzeti megbízott) decemberben kétszer is lefüleltek olyan fatolvajokat, akik az Agrospeciál területéről akartak fát lopni. Ezért Hetyey Gábor, az Agrospeciál Kft. ügyvezetője mindhármukat pénzjutalomban részesítette. A jutalmak átadásánál ott volt Schméhl János, a pálhalmai börtön parancsnoka, és Budavári Árpád dunaújvárosi rendőrkapitány. Érdekessége a történetnek, hogy korábban mindhárom rendőr a pálhalmai börtönben dolgozott.
 
Külön említést érdemel, hogy Tóth Viktor zászlós éppen szabadnapos volt, kisfiát vitte volna ebédelni, amikor nagyvenyimi kollégájával, Simon Zoltánnal előállította a fatolvajokat. Simon főtörzsőrmester benne volt a másik elfogásban is, amikor (az előző helyszín mellett) Remsey Tamással fülelték le a tolvajokat.
 
Budavári Árpád kollégái köszöntésekor hangsúlyozta: nem a büntetés mértéke, hanem a büntetés elkerülhetetlensége jelenti az igazi visszatartó erőt. Ezért jelentős a három rendőr fellépése!


A fatolvajok nem csak az Agrospeciálnak, hanem a mezőföldi Vadex-nek, valamint a mezőfalvi, nagyvenyimi, és ercsi önkormányzatoknak is komoly károkat okoznak. A mezőőrök képtelenek állandó ellenőrzés alatt tartani a területeket a sokszor komoly felszereléssel érkező tolvajokkal szemben.

 

Pekarek János

 

Forrás: Dunaújvárosi Hírlap

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.