Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Köszönjük!

2011.08.10

 

Ez igen!!!

 

Vasárnap nagyszerű és nem mindennapi eseménynek lehetett szem, illetve fültanúja a mezőfalvi templomba-látogató.

 

Elöljáróban a plébános, Kristofory Valter tájékoztatta az egybegyűlteket arról, hogy pénteken Nagyvenyimen négy község számára egyszerre tartott, első alkalommal, szentmisét. Mint kifejtette, ezt azért is tartja nagyon fontosnak, hogy ne csak ő ismerje azokat az embereket, akik rá vannak bízva, hanem ezek az emberek egymást is ismerjék meg. Így aztán - reményei szerint - egymás mellett békében és szeretetben élhetnek tovább. Kristofory atya Mezőfalva mellett még három másik településen is ellát egyházi szolgálatot.

 

Egyébiránt a vasárnapi szentmisén a példabeszéd arról adott tanúbizonyságot, hogy bármilyen viharok is tornyosulnak előttünk, bármilyen gondokkal is kell megküzdenünk, töretlenül bíznunk és hinnünk kell a Gondviselésben.

 

A mise végén Molnárné Troppert Mária képviselő-asszony társaságában mikrofon elé lépett Németh János, aki a mezőfalvi templom felújítására négymillió forintot adományozott! Honlapunk nagyon köszöni ezt a felajánlást!

 

Németh János gyermekkorában volt kénytelen kitelepülni Hercegfalváról. Németországba, Stuttgart mellé vezetett az útja, majd az Egyesült Államok következett és Chicago környéke. A világhírű General Electric villamosipari konglomerátum megbecsült alkalmazottja volt fél évszázadon át. Ma 88 éves.

 

Szó szerint is, hiszen augusztus 8-án, reggel 8 óra 8 perckor ülte percre pontosan születésnapját! A fizikailag és szellemileg egyaránt rendkívül friss Németh úr sohasem feledte Hercegfalvát, majd Mezőfalvát. Amióta jöhetett, jött is községünkbe. Házat is vett itt, ám később ezt eladta, és Harkányba költözött. Onnan viszont gyakran jár felénk, mégpedig vonattal. Reggel indul Mezőfalvára, de este már haza is érkezik. Honlapunk nagyon jó egészséget kíván Németh Jánosnak!

 

Márok Csaba polgármester is köszöntötte a felajánlót. Elmondta: ritkaság, hogy valaki születésnapja alkalmából ajándékot ad. Mezőfalva élenjárója egy Ijjas Bernadett által rajzolt, templomot ábrázoló, bekeretezett képet adott át Németh Jánosnak. Talán egy fogadásféle még beleférhetett volna, ám ez elmaradt…

 

Az igencsak sajnálható, hogy a mezohir.info kivételével (köszönet a szerkesztőnek, Horváth Lászlónak) nem kapott széles körű publicitást községünkben ez az ügy. A képviselők is csak margó mentén értesülhettek az eseményről. Vajon mire való a hivatalos honlap, ha nem az ilyen témák felvezetésére és feldolgozására? Ja, hogy ez egyházi ügy? Nem kérem, ez közügy!

 

Ha másképp történt volna, talán még többen eljöttek volna a templomba jelenlétükkel megköszönni ezt a nemes lelkű, példaértékű, ma már ritkaságszámba menő felajánlást...

 

http://www.mezohir.info/index.php?option=com_content&task=view&id=894&Itemid=1

 

Bán Balázs, képviselő

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.