Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A minisztériumban jártunk

2010.10.18

 

Látogatás a minisztériumban

 
A múlt héten Budapesten, a Hold utcai hivatalában Szekeres Pál, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős helyettes államtitkára fogadta Kovács István Mikulásnagykövetet, mezőfalvi tömegsportszervezőt. A találkozón részt vett Dechert Áron, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola tanára, valamint Bán Balázs a Mezőfalvi Önkormányzat képviselője.

 

A megbeszélésen Kovács István röviden összefoglalta a tizenhatéves múltra visszatekintő Mikulásfutás-, és Nyuszifutás lényegét, majd vázolta jövőre vonatkozó terveit, elképzeléseit. Többek között azt, hogy a januártól az Európa Unióban elnökséget fél évig gyakorló Magyarország miként használhatná ki vezető helyzetét a gyermeksport tekintetében.

 

Szekeres Pál érdeklődve hallgatta a beszámolót, és elcsodálkozott több dolgon is. Egyrészt azon, hogy ezeket a gyermekeket érintő nagyszerű kezdeményezéseket eddig miért nem karolta fel komolyan senki sem… Másrészt pedig azon, hogy ennyire mostoha viszonyok között miként sikerült egyáltalán talpon maradnia tizenhat éven át Kovács Istvánnak... Bán Balázs ugyanakkor bizakodó volt, hiszen már az elmúlt ciklusban sikerült eredményesen együttműködni önkormányzati szinten. A Nemzeti Erőforrás Minisztériumban is dolgozó, ott a tömegsport ágazatot figyelemmel kísérő Dechert Áron azonnal vállalkozott a közvetítő szerepére. Elérhetőségek cseréje után a felek abban maradtak, hogy egy szikár, ámde mindenre kiterjedő tervösszefoglaló elkészítését vállalja István; ezt Dechert koordinálásával beillesztik az országos programba. Továbbá számos olyan pályázati lehetőség kapcsán tudnak segíteni a fővárosból, melyek előremozdíthatják ezeket a gyermekprogramokat. És kiderült, hogy vendéglátóink egy-egy esemény fővédnökségben is látnak fantáziát.  

 

Szekeres Pál kapcsolati lehetőségként ajánlotta a Nemzeti Erőforrás Minisztériumból Dr. Hoffmann Rózsát, az oktatásért felelős államtitkárt, hiszen a gyermekekkel kapcsolatos ügyek hozzá méginkább tartoznak.

 

A jó hangulatú, informatív beszélgetés reményre ad okot a folytatást illetően. Talán ezen az úton haladva végre megfelelő helyre és szintre kerülhetnek a mezőfalvi sportoló által szervezett eseménysorozatok. Ehhez azonban mindenképpen széles körű összefogásra van szükség.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.