Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Röviden az Egyesületről

2011.07.06

 

D-05 Mezőfalva és Környéke Postagalamb Sportegyesület

 
Az idei Mezőfalvi Vigasságokon figyelhettünk fel arra a sátorra, amelyen a fenti név volt olvasható. Honlapunk a kezdeti csodálkozást követően (ilyen szerveződés is van Mezőfalván?!) érdeklődéssel fordult a sátorban lévőkhöz, akiktől egyfajta bemutatkozást kértünk. Rögvest ismerősökre is leltünk itt, hiszen a Zsákovics família két tagja is fogadta portálunkat.
 
- Sportegyesületünk 2009 februárjában alakult, a nagyvenyimi egyesületből kivált tagokból, akik egy szép hagyományt is magukkal hoztak. Egykori mezőfalvi tagunk, Kovács Béla emlékére létrehoztunk egy vándorkupát, ami minden évben ahhoz a versenyzőhöz kerül, aki a leghosszabb távú utat nyeri.
 
- Létszámunk 12 főről mára 16-ra bővült. Bejegyzett egyesületként működünk. Bár szervezetileg nagyon fiatalok vagyunk, jó kis kollektíva kovácsolódott itt össze. Viszonylag kis létszámunk ellenére nem csak egyesületi, de röpcsoporti és tagszövetségi szinten is eredményesek vagyunk. Sismándon szoktunk rendszeresen összejönni, a versenyidőszak alatt minden csütörtökön és szombaton. Ilyenkor csütörtökönként kosarazzuk, azaz összegyűjtjük a galambokat, míg szombatonként elengedjük, illetve versenyeztetjük őket. Legközelebb éppen Prágába veszik az irányt... A versenyszezon április végétől július közepéig, valamint szeptember elejétől október közepéig tart. Utóbbi időszakban már az év elején kikelt egyedek is indulnak.
 
- A tényleges életkort számítva több fiatal tag is megtalálható nálunk, akikre  nagyon büszkék vagyunk. Például a két bíráló tagunkra, Szalavics Eszterre és Szalavics Gáborra: ők már több országos kiállításon bírálóként is részt vettek; vagy Kövi Milánra, aki 2009-es évben a galambjaival kiváló eredményt ért el, amiért országos szinten díjazásban részesült.
 
- Mezőfalváról egyelőre csupán két tagunk van: Zsákovics István és Zsákovics András. Ha a kedves olvasó kedvet érez arra, hogy e csapat tagjává váljon, vagy csak kérdése van a postagalambsporttal kapcsolatban, keressen bennünket bátran:
 
Elnök: Vida József (Baracs): 0670 324-9510
Titkár: Préscher Ferenc (Nagylók): 0630 339-2724.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.