Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ping-pongosaink bemutatkozása

2010.04.13

 

Az Asztalitenisz és Póker Klub vezetője, Varga Tamás.

 

- 2003 óta működik az Asztalitenisz Klub. Úgy 20-25 tagunk van jelenleg, akikből 5-10 ember szinte minden héten együtt üti a labdát. Egy héten (ha nincs a Művelődési Házban rendezvény) két nap is van, amikor találkozunk: kedden és csütörtökön délután/este. A versenyeink általában hétvégén zajlanak.

 

- Éves szinten 3-4 nagyobb versenyt szoktam rendezni (kisebbek minden hónapban vannak). Ezek a falu főbb rendezvényeivel, illetve ünnepeivel párhuzamosan folynak. Itt kupákkal, oklevelekkel díjazom a helyezetteket. A versenyek alatt üdítőkkel és szendvicsekkel szerezhetnek több erőt a résztvevők az összecsapásokra. Például az idei József Nádor Kupán tizenhárman álltak asztalhoz. A Polgármesteri Hivatal éves támogatásának jelentős részét az előbbiekre, valamint a kellékekre (labdák, ütők vásárlása) használom fel. Működésünkhöz egyéb források nem állnak rendelkezésre.

 

- Körülbelül két éve indult el a póker a klubon belül. A 2009-es év második felében, 24 hét alatt zajlott le a 20 fordulós versenyünk, ami nagy népszerűségnek örvendett. Érkeztek erre például Dunaújvárosból, Dunaföldvárról, Rácalmásról és Soltról is játékosok. Persze a legtöbben mezőfalviak voltak. Kellékek szintjén itt csak paklikat kell cserélni. Általában többfordulós, pontgyűjtős versenyek vannak,  és tárgynyeremények (például zsetonkészlet, paklik)  nyerhetőek fél év után, a nagydöntőben. Szó sincs tehát pénzmozgásról!

 

- Lehetőség van még sakkra is. Erre a feltételeink adottak.

 

- Ezekkel a rendezvényekkel szeretnék sok fiatalnak és idősebbnek kikapcsolódást és szórakozást nyújtani a klub keretein belül. A legutóbbi Karácsony Kupánkon például egy komplett, négyfős család is megjelent, és remekül érezték magukat, amellett, hogy jól is szerepeltek.

 

Az idő múltával változás történt a vezető posztján: Varga Tamást Szabó Sándor váltotta fel.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.