Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Felhívás

2010.05.05

 

Mezőfalva Nagyközség 2011-ben ünnepli fennállásának 200-ik évfordulóját, melynek méltó megünnepléséről képviselőtestülete döntött. Az ünnepségek előkészítése érdekében - a testület határozatának megfelelően - Előkészítő Bizottság alakult.

 
Az Előkészítő Bizottság azt javasolja a képviselőtestületnek, hogy 2011-ben a József Nádor Napok keretében ünnepelje a 200. évfordulót, melynek csúcsrendezvénye 2011. április 9-én, szombaton lesz.
 
Rendezvényeinkkel el kívánjuk érni, hogy a jelenlegi nemzedékek minél inkább ismerjék meg a település történelmét az alapítástól a megmaradáson át a fejlődő és környezetére is ható nagyközségig.
 
Fel kívánjuk tárni a település nemzetiségi gyökereit, hagyományait. Emléket kívánunk állítani a település létrehozásában és továbbfejlődésében kiemelkedő személyeknek, így természetesen József nádornak és Dréta Antal ciszterci apátnak.
 
A képviselőtestület, a település civil szervezetei, illetve szerveződései és az Előkészítő Bizottság nyitott, minden az ünnep fényét és jelentőségét növelő kezdeményezés előtt, feltéve, hogy az esetleges szükséges anyagi alapokat biztosítani tudjuk.
 
Az Előkészítő bizottság FELHÍVÁSSAL fordul a Magyarországon vagy a világ bármely pontján élő polgárokhoz és közösségekhez, akik velünk kívánnak ünnepelni; akiknek bármilyen okból fontos Hercegfalva - Mezőfalva múltja, jelene és jövője, hogy jelezze részvételi, közreműködői szándékát az alábbi elérhetőségeken: 2422 Mezőfalva, Kinizsi Pál u. 44. E-mail cím: titkarsag.mph@invitel.hu
 
Az Előkészítő Bizottság rendszeres időközönként tájékoztatni fogja a közvéleményt az előkészületek állásáról, és a közreműködés lehetőségeiről.
 
Kérjük a FELHÍVÁS olvasóit, hogy tájékoztassák ismerőseiket, rokonaikat kezdeményezésünkről.
 
Jelentkezésüket és jelzéseiket izgalommal várjuk.
 
  
 
Márok Csaba

polgármester

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.